رسته های شغلی ⌵

پیدا کردن کار در آلمان

در حال حاضر روش‌های مختلف و متعددی برای پیدا کردن کار در آلمان به منظور تحقق دریافت ویزای کاری آلمان  وجود دارد که این روش‌های متعدد را مدیون پیشرفت چشمگیر آلمان در حوزه صنعت و اقتصاد از یکسو و نیاز به نیروی متخصص جوان به دلیل بالا رفتن میانگین سن جمعیت این کشور از سوی دیگر هستیم. ساعات کاری متعادل، در نظر گرفتن تمامی حقوق مادی و معنوی برای آن دسته از افرادی که مهاجرت کاری به آلمان انجام داده‌اند از مهم‌ترین دلایلی بوده که در حال حاضر ترغیب کننده بسیاری از افراد برای مهاجرت به این کشور است. طبیعتاً داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی یا فنی‌وحرفه‌ای و همچنین تسلط به زبان آلمانی وضعیت بهتری را برای شما در یافتن شغل در آلمان رقم خواهد زد. فرقی نمی‌کند خارج از خاک آلمان سایت‌های کاریابی را برای یافتن فرصت شغلی بگردید یا حضوراً در خاک آلمان به دنبال کار در این کشور پیشرفته باشید؛ در هر حالت مطالعه این مقاله  می‌تواند کمک خوبی برای شما در ساده‌تر شدن طی کردن این روند باشد

آن چه در این مقاله میخوانید

فرم ارزیابی رایگان مهاجرت
کلیک کنید

قوانین جدید مهاجرت کاری به آلمان

پیش از پیدا کردن کار در آلمان لازم است تسلط کافی به تغییراتی که در قوانین مهاجرت کاری به آلمان رخ داده است، داشته باشید. براساس قانون جدید مهاجرت کاری به آلمان در سال 2024 با چند تغییر کلیدی در حوزه مهاجرت مواجه هستیم که به شرح زیر هستند:

  • تسهیل در جذب نیروی کار ماهر به آلمان با تصویب قانون Skilled Immigration Act بوسیله بوندستاگ که امکان پر کردن خلاهای نیروی انسانی بوسیله متخصصین بین‌المللی در آلمان را فراهم می‌کند.
  • ایجاد تغییراتی در مقررات کارت شانس (Chancekarte) که یکی از برنامه‌های مهاجرتی به آلمان با هدف جذب نیروی ماهر از اتباع کشورهای خارج از اتحادیه اروپاست، فرصت‌های جدیدی را برای ورود به بازار کار در آلمان برای مهاجران فراهم کرده و به گونه‌ای مثبت در رشد اقتصادی آلمان نقش ایفا می‌کند. در حال حاضر با کسب 6 امتیاز می‌توانید ویزای کارت شانس آلمان را دریافت کنید. داشتن تسلط به زبان آلمانی در سطح A1 یا زبان انگلیسی در سطح B2، داشتن مدرک دانشگاهی معتبر یا گذراندن حداقل 2 سال آموزش حرفه‌ای و مواردی از این دست از جمله مواردی است که امکان کسب امتیاز از آن‌ها وجود دارد.
  • افرادی که با اهداف کاری وارد آلمان شده‌اند مدت زمان اعتبار ویزای آن‌ها در آلمان از 6 ماه به 9 ماه افزایش پیدا کرده و از این امکان برخوردار هستند تا در طول هفته به مدت 20 ساعت به صورت پاره وقت کار کنند.
  • اخیراً سخت‌گیری‌های بیشتری در زمینه تسلط به زبان آلمانی برای قبول ویزای کاری صورت می‌پذیرد و اگر قصد دارید اقامت دائم آلمان را اخذ کنید حتماً باید به زبان آلمانی تسلط داشته باشید؛ اما اگر صرفاً برای ویزای کاری اقدام کرده‌اید و مجموع درآمد سالانه شما حداقل 40770 یورو است نیازی به اثبات مهارت زبانی برای دریافت ویزای کاری آلمان نخواهید داشت.
پیدا کردن کار در آلمان

مراحل پیدا کردن کار در آلمان

پاسخ به این سوال که چطور در آلمان کار پیدا کنیم؟ را باید در مراحل پیدا کردن کار در این کشور پیشرفته صنعتی جستجو کنیم. آلمان کشوری با اقتصاد قوی بوده و همواره برای پیشرفت بهتر خود به دنبال نیروی کار جوان می‌گردد و همین موضوع سبب شده تا در حوزه‌های شغلی مختلف از مراقبت‌های بهداشتی، حقوق و هنر گرفته تا مهندسی و غیره شاهد فرصت‌های شغلی خوبی در این کشور باشیم. اگر چنانچه در یکی از دسته‌های گفته شده در زیر جای می‌گیرید، مطمئن باشید که در کشور درستی به دنبال موقعیت شغلی خوب می‌گردید:

  • به تازگی فارغ‌التحصیل شده و دارای سابقه شغلی نیستید.
  • در یک حرفه مهارت داشته و به دنبال مهاجرت کاری به خارج از ایران هستید.
  • متخصص ماهر در حوزه مشخصی هستید و می‌خواهید با انجام مهاجرت کاری موقعیت و جایگاه اجتماعی خود را بهبود ببخشید.

حال که از انتخاب صحیح کشور مقصد اطمینان پیدا کردید، بیایید نگاهی به مراحل پیدا کردن کار در آلمان بیندازیم:

  1. اخذ ویزای کاری مناسب: قدم اول برای یافتن شغل مناسب در آلمان ورود قانونی به این کشور است. اگر با ویزای تحصیلی وارد این کشور شده‌اید با همان ویزا امکان اشتغال در یک شغل پاره وقت را خواهید داشت؛ اما پس از فارغ‌التحصیلی باید نوع ویزای خود را به یکی از انواع ویزای کاری موجود در کشور آلمان تغییر دهید. ویزای کارآموزی (آوسبیلدونگ)، ویزای Skilled Worker، کارت آبی اتحادیه اروپا (EU Blue Card)، ویزای فریلنسر (Freelance) و ویزای جستجوی کار (Job seeker) همگی ویزاهای کاری هستند که می‌توانید از آن‌ها برای ورود قانونی به کشور آلمان استفاده کنید. البته هر یک از این ویزاها شرایط خاص خود را دارند، به عنوان مثال اگر یک جاب آفر (Job Offer) و پیشنهاد کاری دارید که با مهارت‌های حرفه‌ای شما مطابقت دارد، ویزای Skilled Worker بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
  2. انتخاب بهترین شهر برای کار: دومین مرحله پیدا کردن کار در آلمان یافتن شهری است که متناسب با حرفه مدنظر شما کمترین میزان بیکاری را دارد. طبیعتاً شهرهای بزرگ‌تر فرصت‌های شغلی بهتری را در اختیار افراد قرار می‌دهند و از طرفی در انتخاب شهر باید توجه ویژه‌ای به موضوع هزینه‌های زندگی در شهر مورد نظر نیز داشته باشید. مسلماً زندگی در پایتخت آلمان هزینه‌های بیشتری را به شما تحمیل خواهد کرد و هزینه اجاره‌بها نیز گران‌تر از شهرهای کوچک‌تر آلمان است.
  3. یافتن شغل یا کارفرما در آلمان: طبیعتاً دریافت ویزای کاری آلمان به یک ارائه نامه جاب آفر از سوی کارفرمای آلمانی نیاز دارد و مرحله اصلی پیدا کردن کار در آلمان نیز از همین نقطه آغاز می‌شود. اولاً باید توجه داشته باشید که در کشورهای پیشرفته مثل آلمان عموماً استخدام‌ها متناسب با رزومه کاری شخص در شبکه‌های اجتماعی نظیر لینکدین صورت می‌پذیرد و در نتیجه باید همواره نمایه لینکدین خود را به‌روز کرده و رزومه خویش را به گونه‌ای تنظیم کنید که کارفرمایان آلمانی را تحت تاثیر قرار دهد و همچنین منعکس کننده مهارت‌ها، دستاوردها و تجربیات شما باشد. در این میان از پورتال‌های شغلی آنلاین نیز غافل نشوید؛ چراکه عموم شرکت‌های معتبر آلمانی فرصت‌های شغلی خود را از طریق پورتال‌های مختلفی مثل Indeed، Xing و StepStone ارسال می‌کنند. شرکت در رویدادهای صنعتی، سیمنارها و همچنین کارگاه‌های آموزشی نیز می‌تواند شما را در موقعیت بهتری برای پیدا کردن کار در آلمان قرار دهد.
  4. مرحله بعد از کاریابی: پس از ثبت درخواست کار در شرکت مورد نظر باید منتظر اعلام نتیجه و مصاحبه کاری باشید. حال اگر موفق به دریافت این موقعیت کاری شدید با 2 حالت مواجه خواهید بود: اگر با استفاده از ویزای جستجوی کار وارد خاک آلمان شده‌اید در این حالت باید مدارک خود را به اداره کار تحویل و ویزای خود را به ویزای Skilled Worker تبدیل کنید ولی اگر به صورت آنلاین فرآیند کاریابی را طی کرده و خارج از خاک آلمان هستید، در این صورت باید با کارفرما هماهنگ شده و با در دست داشتن جاب آفر از سفارت المان برای دریافت ویزا وقت بگیرید.

روش های پیدا کردن کار در آلمان

چه دانشجویی باشید که دارای ویزای تحصیلی بوده و در داخل خاک آلمان به دنبال یک شغل مناسب است و چه فردی که قصد مهاجرت کاری به آلمان را دارد، در هر حالت با چند شیوه اصلی برای پیدا کردن کار در آلمان مواجه خواهید بود:

  1. کمک گرفتن از سایت های کاریابی در آلمان
  2. استفاده از روزنامه‌های محلی دارای بخش آگهی استخدام
  3. مراجعه به وب‌سایت شرکت‌ها و کارخانه‌ها

در حال حاضر وب‌سایت‌های متعددی در زمینه کاریابی فعالیت دارند که از بهترین سایت های کاریابی در آلمان می‌توان به مواردی همچون Indeed، Monster، Arbeitnow و StepStone اشاره کرد؛ این وب‌سایت‌ها به‌روزترین فرصت‌های شغل در دسترس را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند. به عنوان مثال اگر در حوزه پرستاری یا پیراپزشکی فعالیت دارید و می‌خواهید حرفه خود را در آلمان ادامه دهید می‌توانید از پورتال Anerkennung آلمان استفاده کنید و درخواست کاری خود را از طریق این پورتال به بیمارستان مدنظر خویش ارسال کنید. جالب است بدانید که وب‌سایت اداره کار آلمان (BA: Bundesagenture für Arbeit) نیز خدماتی را در زمینه کاریابی ارائه می‌کند و بهتر است هر از چند گاهی نگاهی به این وب‌سایت نیز داشته باشید.

از طرفی شرکت‌های بزرگ فعال در کشور آلمان نظیر BMW، Siemens و غیره نیز عموماً در بخش استخدام نیروی وب‌سایت خود آگهی استخدام منتشر می‌کنند. اگر چنانچه در خاک آلمان اقامت دارید می‌توانید با خرید روزنامه‌های محلی معتبر نظیر Suddeutsche Zeiting، Frankfurter Allgemeine Zeiting و Die Welt که دارای بخش آگهی استخدام هستند یا مراجعه به وب‌سایت‌های آن‌ها از آخرین موقعیت‌های شغلی در دسترس باخبر شوید.

مزایای پیدا کردن کار در آلمان

علت محبوبیت مهاجرت کاری به آلمان را می‌توان در مزایایی جستجو کرد که مهاجرت به این کشور برای مهاجران به ارمغان آورده است. از مهم‌ترین مزایای پیدا کردن کار در آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زندگی در یک کشور توسعه یافته با امکانات کم نظیر
  • راحتی یافتن شغل مناسب به دلیل پیشرفته بودن کشور
  • درآمد مناسب (حداقل 12 یورو در ساعت)
  • تنوع سایت های کاریابی در آلمان

نحوه نگارش بوربونگ آلمان

توجه داشته باشید که پیدا کردن کار در آلمان با هر شیوه‌ای نیازمند نگارش رزومه و Bewerbung است. بوربونگ آلمان شباهت زیادی به رزومه دارد؛ اما باید دقت کنید که تفاوت این دو در اختصاصی‌تر بودن بوربونگ است. یعنی این که شما برای هر کمپانی و شرکت باید بوربونگ اختصاصی برای همان شرکت خاص را تنظیم کنید. اصول کلی نگارش رزومه و بوربونگ در آلمان عبارت است از:

  • بوربونگ شما باید به زبان آلمانی نگاشته شود.
  • در سمت چپ صفحه به اندازه 3 پاراگراف انگیزه‌نامه خود را بنویسید.
  • در وسط صفحه عکس و اطلاعات شخصی خود را نوشته و مشخص نمائید که این بوربونگ برای کدام شرکت است.
  • در سمت راست صفحه به رزومه کاری و تحصیلی خود اشاره کنید. (این رزومه باید کوتاه تنظیم شده و در عین حال نشان دهنده توانایی شما در ارتباط با کار مورد نظر را در بربگیرد.)

سخن آخر

همان طور که در مطالب فوق مشاهده کردید، در حال حاضر یکی از شیوه‌های جذاب مهاجرتی به کشور آلمان دریافت ویزای کاری این کشور پیشرفته و فراهم شدن بستری برای داشتن درآمد یورویی است. پیدا کردن کار در آلمان به دلیل صنعتی بودن این کشور و همچنین نیاز مبرم به نیروی متخصص جوان راحت‌تر از سایر کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی است. با توجه به جمعیت گسترده مهاجرین در آلمان، امکان یافتن شغل در این کشور بدون نیاز به تسلط داشتن بر زبان آلمانی و صرفاً با تسلط به زبان انگلیسی نیز امکان‌پذیر است. ناگفته نماند که مسیر پیدا کردن کار در آلمان دارای پیچ‌وخم‌های ظریفی است و اگر چنانچه در این مسیر به کمک یا راهنمایی نیاز داشتید می‌توانید با شماره تلفن 02187700913 تماس گرفته و از مشاوره کارشناسان خبره کاریابی بین المللی راهکارهای مثبت نیکان که دارای سابقه طولانی در این زمینه هستند، کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در اینستا گرام دنبال کنید
Call Now Buttonتماس بگیرید